KenniscentrumVruchtbaarheid › Team › Team vruchtbaarheidsproblematiek

Team vruchtbaarheidsproblematiek

Gynaecologen

Gynaecologen met het aandachtsgebied voortplantingsgeneeskunde begeleiden paren met een vruchtbaarheidsstoornis. Het eerste gesprek en onderzoek wordt door uw gynaecoloog uitgevoerd. Voor onderzoeken en behandelingen die cyclusgebonden zijn, en dus niet overeenkomen met de spreekuurmomenten, komt u bij onze fertiliteitsmedewerkers.

Fertiliteitsmedewerkers

In het Slingeland Ziekenhuis werken gespecialiseerde fertiliteitsmedewerkers, die de fertiliteitsspreekuren houden. Tijdens deze spreekuren vinden zowel onderzoeken als behandelingen plaats. De fertiliteitsmedewerkers geven een persoonlijke begeleiding en hebben uiteraard nauw contact met uw eigen gynaecoloog over de gang van zaken.
Voor beslissingen over de behandeling of voor andere vragen komt u weer bij uw gynaecoloog. Voor begeleiding bij afvallen bij overgewicht en bij stoppen met roken werken de fertiliteitsmedewerkers en gynaecologen nauw samen met dietisten, beweegcoaches, de stoppen-met-roken polikliniek en huisartsen.

Psycholoog en Seksuoloog

Mocht er behoefte zijn aan specifieke begeleiding voor problemen op emotioneel of seksuologisch gebied, dan kunt u een verwijzing krijgen voor de psycholoog of seksuoloog. Zij werken op de polikliniek Medische psychologie en maatschappelijk werk en hebben veel expertise op het gebied van vruchtbaarheidsstoornissen.
Deel deze pagina: