Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Gynaecologische oncologie

Kwaadaardige aandoeningen aan de vrouwelijke geslachtsorganen

Gepubliceerd op: 08 maart 2022

De gynaecologische oncologie is het specialisme dat kwaadaardige ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen onderzoekt en behandelt:

In het Slingeland Ziekenhuis kunt u terecht voor alle benodigde onderzoeken om kanker vast te stellen. Voor patiënten met baarmoederkanker vindt de operatieve behandeling ook in het Slingeland Ziekenhuis plaats. Patiënten met eierstokkanker, baarmoederhalskanker en vulvakanker worden in het Radboudumc behandeld. Het vooronderzoek vindt zoveel mogelijk plaats in Doetinchem zodat doorstroming naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vlot verloopt.

De gynaecologen in het Slingeland Ziekenhuis hebben een intensief samenwerkingsverband met de gynaecologische oncologen van het Radboudumc. Zij hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van kwaadaardige ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen.

Voor eventuele aanvullende behandelingen na de operatie is er een samenwerking met de internist-oncologen van Slingeland Ziekenhuis wat betreft chemotherapie. Daarnaast wordt samengewerkt met het Radiotherapiegroep in Arnhem indien een bestraling nodig is.
In het Slingeland Ziekenhuis is er tweewekelijks een multidisciplinair oncologieoverleg met specialisten van alle bovengenoemde disciplines, waar de zorg voor patiënten met een gynaecologische kwaadaardige ziekte besproken wordt.

Zie ook: Registratie van kanker

Laatst bijgewerkt op: 08 maart 2022

gynaecologie.jpg
Vrouwen geholpen door hersteloperatie bij verzakking