KenniscentrumBekkenbodem › Team › Team bekkenbodemzorg

Team bekkenbodemzorg

De gynaecologen van het Slingeland Ziekenhuis bieden complete zorg bij bekkenbodemklachten op de polikliniek gynaecologie, Omdat de bekkenbodem een onderwerp is waar meerdere specialismen bij betrokken zijn, is goede samenwerking van groot belang. Op de bekkenbodempolikliniek worden patiënten onderzocht en behandeld in een multidisciplinaire samenwerking door gynaecologen, urologen, bekkenfysiotherapeuten en continentieverpleegkundigen.

Bekkenfysiotherapeuten

Het Slingeland Ziekenhuis heeft geregistreerde bekkenfysiotherapeuten in dienst. Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten hebben na de 4-jarige opleiding voor fysiotherapeut nog een 3-jarige opleiding voor bekkenfysiotherapeut gevolgd, eventueel aangevuld met een 1- jarige opleiding kinderbekkenfysiotherapie.
Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en helpen voorkomen van klachten in het gebied van het bekken, de buik, de lage rug en de bekkenbodem. Daarbij kunnen ze gebruik maken van apparatuur om patiënten te onderzoeken en/of te behandelen.
De bekkenfysiotherapeut werkt op de afdeling Fysiotherapie van het Slingeland Ziekenhuis. Om een afspraak te maken heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. Wij adviseren u om vooraf aan uw zorgverzekeraar te vragen of deze de bekkenfysiotherapie vergoedt.
Een afspraak kunt u maken via het secretariaat van de afdeling Fysiotherapie op tel.: (0314) 32 93 83. U kunt ook aan de balie van polikliniek Fysiotherapie een afspraak maken. De afdeling is bereikbaar tussen 7.30 en 16.30 uur (buiten deze tijden krijgt u een antwoordapparaat te horen).Deel deze pagina: