BlogAlgemeen › Functieprofiel; activiteiten in een week

Functieprofiel; activiteiten in een week

Maandag, 12 December 2011

Vorige week stuurde ik de tweet: "op naar de kinderartsen, perinatologie bespreking". Naar aanleiding van deze tweet kreeg ik een vraag over mijn functieprofiel.
Mijn dagelijkse activiteiten bestaan uit houden van verloskundige en gynaecologische spreekuren, het verrichten van operaties zoals correctie van verzakking of verwijderen van de baarmoeder. Een keer per week heb ik 24 uur dienst voor verloskundige zorg op de verloskamers. Na deze dienst wordt uit oogpunt van kwaliteit van zorg, verplicht gecompenseerd. Elke dag zijn er patiënten overdrachten en besprekingen met collega's.

Maandagmiddag hebben we de bespreking van de operaties van de komende week.  Maandag namiddag is er regelmatig overleg met de urologen. Dinsdagmiddag is er een bespreking met de co-assistenten, een vraag uit de praktijk wordt uitgediept. Er wordt gebruik gemaakt van de meest recente wetenschap. Regelmatig is de CTG-bespreking hieraan gekoppeld, het beoordelen van moeilijke hartflimpjes van ongeboren kinderen. Ook bespreken we complicaties, als een behandeling is anders gelopen dan verwacht. De besprekingen zijn erop gericht om kennis en kunde te verbeteren. Dinsdagmiddag is ook de oncologie-bespreking, het behandelplan van patiënten met kwaadaardige aandoeningen wordt opgesteld samen met collega's uit UMCN en ARTI (bestraling).
Woensdag is er een overleg stafbreed (ziekenhuisbreed), over kwaliteit, veiligheid en financiën.  Voor allerlei ziekenhuiscommissies en vernieuwingen als Moeder en Kind zijn op verschillende dagen de vergaderingen meestal na 17.00 uur.
Op donderdag is de perinatologie bespreking, het overleg met kinderartsen.  We bespreken bevallingen van de afgelopen week waarbij de opvang en of behandeling van pasgeborenen nodig was. Wij leggen uit hoe het verloop van de bevalling was en de kinderarts legt uit hoe het met de pasgeborene is. Ook worden vrouwen die nog moeten bevallen besproken. Wat is het beste moment om een bevalling bij een zieke moeder op te wekken. Of juist om reden dat een aanstaande baby niet goed groeit. Welke opvang nodig is voor te verwachten zieke pasgeborene.
Vrijdagmiddag is er overleg met verloskundigen of zijn er trainingen in acute verloskunde.
Dit zijn de activiteiten in de zogenaamde perifere praktijk. We werken onafhankelijk zonder sponsoring en weten goed wat onze grenzen zijn. We overleggen gemakkelijk met collega's in UMCN en verwijzen laagdrempelig.
Samen met 6 collega's werk ik met plezier in het Slingeland ziekenhuis. Samen staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor #DeVerloskundigeZorg. Maar ook voor gynaecologische spoedzaken zoals acute buikpijn bij de vrouw.
 
Komt dit overeen met uw verwachtingen van de activiteiten van een gynaecoloog?

ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Functieprofiel; activiteiten in een week

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)