Blog › Algemeen

Algemeen

Luisteren, luisteren, luisteren en horen (Door: )

Vrijdag, 06 April 2012

Mijn beleving van TedxMaastricht, the future of health; de maandagmorgen.

Bij het verlaten van de eerste sessie liep ik met een aantal jonge mensen naar buiten. Zij vonden er maar weinig nieuws was verteld. Ik was verbaasd. Bij navraag bleek dat ze het luisteren nu wel kenden. Maar is dat nu echt zo? Is dat zo bij meer van mijn collega's? We weten dat we moeten luisteren maar horen we ook?

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Gastblog: Caire.nu (Door: )

Woensdag, 28 Maart 2012 Caire.nu is een nieuwe online marktplaats voor iedereen die hulp zoekt of hulp wil geven. Ook gynaecologie-patiënten kunnen hiervan gebruik maken om bijvoorbeeld hulp in te schakelen tijdens de herstelperiode na een operatie. Om deze organisatie te introduceren krijgen zij hier de ruimte voor een gast-blog.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Publieksdagen NVOG (Door: JB, webredacteur)

Dinsdag, 13 Maart 2012 Dit jaar bestaat de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) 125 jaar. Daarom houdt de NVOG dit jaar twee publieksdagen, op 24 maart en op 29 september. Patiënten en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over gynaecologie of verloskunde. Vanuit het Slingeland Ziekenhuis zal gynaecoloog A. Malmberg aanwezig zijn op de publieksdagen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Infoavond Overgewicht en Vruchtbaarheid (Door: )

Woensdag, 07 Maart 2012 Op maandag 26 maart 2012 is in Zalencentrum de Kruisberg een  informatieavond over overgewicht en vruchtbaarheid. Gynaecoloog Eveline Tepe van het Slingeland Ziekenhuis geeft uitleg over het verband tussen een te hoog gewicht en verminderde vruchtbaarheid. Henny Metz van Bakker & Metz en Trudy Tolkamp van Sensire Diëtetiek gaan in op het belang van een gezond gewicht en hoe u dat op een verantwoorde manier kunt bereiken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Symposium #DeVerloskundigeZorg (Door: )

Donderdag, 16 Februari 2012 In aanloop naar het Moeder en Kind Centrum in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem organiseren wij een symposium. Aspecten van de eerste- en tweedelijns verloskundige zorg en de perinatologie zullen uitgebreid aan de orde komen.
Op het congres van de Internationale Urogynaecologische Associatie, IUGA, heb ik kennis gemaakt met mevrouw Kateriina Laine, verbonden aan de universiteit van Oslo. Mevrouw Kateriina Laine gaf een workshop over de techniek ‘hands on'. Door het toepassen van deze techniek wordt de kans op een totaalruptuur bij de moeder veel kleiner. Ik was erg enthousiast over deze techniek en heb mevrouw Laine daarom uitgenodigd naar Doetinchem te komen. De techniek die mevrouw Laine toepast is zowel door de verloskundige als door de gynaecoloog uit te voeren.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Interview met zorgverleners (Door: JB, webredacteur)

Dinsdag, 31 Januari 2012

Artsen met passie: van graaiers naar co-creators 

Harriet Messing heeft naar aanleiding van een gesprek met Erich Taubert (uroloog), Alec Malmberg (gynaecoloog) en Bart Timmers (huisarts), een blogbericht geschreven: Artsen met passie: van graaiers naar co-creators.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Functieprofiel; activiteiten in een week (Door: )

Maandag, 12 December 2011 Vorige week stuurde ik de tweet: "op naar de kinderartsen, perinatologie bespreking". Naar aanleiding van deze tweet kreeg ik een vraag over mijn functieprofiel.
Mijn dagelijkse activiteiten bestaan uit houden van verloskundige en gynaecologische spreekuren, het verrichten van operaties zoals correctie van verzakking of verwijderen van de baarmoeder. Een keer per week heb ik 24 uur dienst voor verloskundige zorg op de verloskamers. Na deze dienst wordt uit oogpunt van kwaliteit van zorg, verplicht gecompenseerd. Elke dag zijn er patiënten overdrachten en besprekingen met collega's.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4


 
Archief